Om

Diversity Icebreaker®

Spørreskjema og seminar

Vi tror på engasjerende seminarer som det er gøy å fasilitere, og hvor deltakerne opplever at det er morsomt å delta. Vi tror seminaret får langtidseffekt gjennom positiv emosjonell involvering. Diversity Icebreaker er et verktøy som er laget for å gi selvinnsikt, skape nysgjerrighet og utvikle fellesskap og tillit i organisasjoner, nettverk, team og prosjekter. 

 

Dersom man lærer seg begreper for å snakke om forskjellighet, gjør det innenfor en positiv opplevelse som alle deltar i, så begynner de å stole på hverandre, respektere hverandres forskjellighet og kan forvalte kommunikasjon på metanivå.  Teamet begynner å løse kommunikasjonsproblemer før de eskalerer, er mer villig til å dele informasjon og blir bedre på tilbakemeldinger. Og hva slags ringvirkninger har det? Hele organisasjonen fungerer bedre.

Konseptet med spørreskjema og seminar ble utviklet av psykolog Bjørn Z. Ekelund og Human Factors AS (i Norge) i 1995-1997. Spørreskjemaet er senere oversatt til nitten språk og brukes nå over hele verden. Les om den fascinerende historien her.


Spørreskjemaet

 


Diversity Icebreaker bygger på et spørreskjema som måler preferanser for kommunikasjon, interaksjon og ulike problemløsningsstiler. Deltakerne fyller ut spørreskjemaet og beregner selv sine resultater (tar bare ca 10 minutter). I løpet av det anbefalte seminaret i etterkant utvikler seminardeltakerne en felles forståelse av hvordan forskjellene kan brukes konstruktivt.  Online-versjonen vil i noen sammenhenger kunne være et praktisk alternativ.
 

 

 


Seminaret

Seminaret er enkelt å gjennomføre og tar bare 1-2 timer. Konseptet er enkelt å bruke for konsulenter, enkelt å forstå for deltakerne og vitenskapelig dokumentert (sertifisert av Det Norske Veritas). Konseptet er mest brukt på grupper fra 9-150 personer.


 

 Metoden er enkel å tilpasse ulike kontekster og gir muligheter for å lede prosesser i mange ulike retninger. Det kreves ikke sertifisering, men konsulenter som bestiller materiell blir bedt om en enkel registrering med egenerklæring om kompetanse etc. før de mottar materiell.


Hvorfor velge Diversity Icebreaker fremfor andre HR verktøy?

 Diversity Icebreaker er et multifunksjonsverktøy som brukes til:


Bedre kommunikasjon, Teamutvikling, Selverkjennelse, Sosialt samspill, Verdsetting av forskjeller, Konstruktiv gruppedynamikk, Prosjektteam, Dialog, Konfliktløsning, Felles begrepsforståelse, Mangfoldskultur og Kollektiv refleksjon

 

Se video:

Diversity Icebreaker forklart på ett minutt

Klipp fra en autentisk Diversity Icebreaker-seminar i Tyskland

Diversity Icebreaker-presentasjon med engelsk undertekst

Diversity Icebreaker med engelsk dubbing